sökMarknadsföring – effektivt rätt använt

På Google görs dagligen ca 50 miljoner sökningar enbart i Sverige. Upplever du som företagare behov av hjälp med bättre sökbarhet och marknadsföring online av dina tjänster och produkter? Effektivt för att driva relevant trafik till din hemsida och exponera ditt varumärke!

Sökmarknadsföring hanterar M&CO i Halmstad för olika typer av varumärken, främst för nischade verksamheter. Behöver du hjälp också?

Tydligt mål hjälper dig att uppnå önskat resultat. Exempelvis köp i e-butik, skaffa leads, trafik till hemsidan, varumärkeskännedom eller lokal kampanj.

Sökmotoroptimering (SEO) – hög position i googles organiska sökresultat

För att din hemsida ska ranka högt i Googles organiska sökresultat ­– tillgodose Googles algoritmer. Först och främst indexera för sökmotorn varje sida du vill ha sökbar för att vara identifierbara. En grund är också att innehållet är relevant och överensstämmer med rankingfaktorer i övrigt on-page som hur du använder metataggar, sidtitlar, rubriker, bildtitlar och länkar.

För relevant trafik, identifiera nyckelord som dina kundämnen använder när de behöver din tjänst eller produkt. Dina nyckelord ligger till grund för att skriva metatags till varje sida som du vill ska vara sökbar. Metatags publicerar du via webbplattformen.

Andra exempel på rankingfaktorer är inlänkar från sociala medier/andras hemsidor, användarintresse för din hemsida och hur konkurrensutsatta dina sökfraser är.

Som underlag för optimering, använd Googles analysverktyg (förutsatt att du spårar trafiken till hemsidan) för att se rankingstatus och användarstatistik. Ha tålamod!

Vi hjälper dig med att SEO-anpassa din hemsida, nyckelordsanalys, skriva sökanpassade texter, andra rankingfaktorer och med löpande optimering.

Google Ads (SEM) – betald sökannonsering

Med betald sökannonsering kan du styra exponeringen av ditt budskap under önskad period på valda sökord/fraser.

För relevant trafik, identifiera sökord/fraser som dina kundämnen använder när de behöver din tjänst eller produkt. Valda sökord/fraser som du vill annonsera på ligger till grund för Googles exponering. De ligger också till grund för träffsäkert budskap i dina textannonser.

I Googles annonseringsplattform sätter du upp din kampanj som målgrupp, textannonser och daglig budget.

Lägg tid på dina textannonser och innehållet på din landningssida. Dels för klick från relevanta kundämnen, dels för konvertering utifrån ditt mål.

Under kampanjperioden, optimera din annonsering utifrån effekter som framgår i ditt annonseringskonto och i Google Analytics.

Vi hjälper dig med din Google Ads-kampanj – upplägg, sökordsanalys, skriva textannonser, sätta upp konto och kampanjinställningar, anpassa landningssida, statusbevakning och optimering under kampanjperioden.

partner för din sökmarknadsföring

Du får nytta i form av rådgivning, webboptimering och hantering för sök. Hur kan vi hjälpa dig? Mejla eller ring M&CO för mer information och om ditt behov för ett samarbetsförslag.

 

KONTAKT >

 

 

 FLER BYRÅTJÄNSTER FÖR DITT BEHOV